Sådan køres et bryllup generalprøve - bryllup rehearsal guide

De traditionelle danseformer for Indien

Indien er et land med rige kultur og arv. Og hvad bedre funktion i landet kunne skildre dette end de indiske danseformer. De traditionelle danse af Indien har forskellige stilarter. Det er så fordi danseformer tilhører forskellige dele af landet – de stammer der og derefter udviklet med alle de kulturelle elementer.

Der er rigtig mange folkedanse, der hører til separate områder af landet og er hovedsagelig udføres af de lokale folk for dette særlige område kun. Den indiske film danse også holde en betydelig plads i kulturen i landet.

Oprindelsen af indisk danseformer

Danseformer i Indien har deres oprindelse siden den gamle vediske periode, hvori folk bruges til at forkæle dig selv i sang og dans underholdning og rekreative formål. Vedaerne holde en udførlig omtale af scenekunsten. Den hinduistiske tekst Natya Shastra omfatter alle de tidligste kompilationer af de gamle danseformer.

c700x420

Gammel dans former har været stammer fra disse de klassisk dans i Indien. Lad os få et indblik i den populære danse af landet.

Bharatanatyam
Stammer fra 1000 f.kr., tilhører Bharatanatyam dance Tamil Nadu i Sydindien. Dette er for det meste udført på Carnatic musik. Tidligere blev dansen udføres kun i hinduistiske templer og andre religiøse steder. Bharatanatyam plejede at være en solo dans form udføres kun af kvinder og afbildet religiøse ideer og åndelige temaer. Under den britiske æra, blev denne dans form undertrykt og latterliggjort. Men det gik at blive en af de mest berømte traditionelle danse af Indien.

Kathakali
Dette er den mest stiliserede dans form (dybest set en dans drama), der hører til Kerala. Kathakali er en 17.-århundrede dans form, som er udført som en historie-play og er meget farverige og udarbejde kostumer, makeup, samt ansigt masker. I modsætning til andre indiske danseformer udføres Kathakali hovedsagelig af mænd. Det var også traditionelt udføres i templer og religiøs kamre. Dans bevægelser er indarbejdet fra gamle athletic traditioner og kampsport i Sydindien.

Kathak
Denne dans form hører til Nordindien, og navnet “Kathak” er taget fra Sanskrit arbejde “katha” som betyder ‘historie’. Derfor er Kathak ‘den, der fortæller historien’. Det majorly består af lidenskabelig og barndom historier af Lord Krishna. Kathak har tre forskellige former, som hører til, og er også opkaldt efter tre nord indiske byer – Lucknow, Banaras og Jaipur. Ghungroo (små klokker) er det vigtigste element og involverer rytmiske kropsbevægelser med ansigtsudtryk.

Kuchipudi
Kuchipudi er en dans form Andhra Pradesh. Ligesom andre store klassisk indisk dans, Kuchipudi også har sine rødder og udviklet som en religiøs scenekunst. Ifølge historie, denne dans blev oprindeligt udført af Brahmin hanner, men nu både mænd og kvinder udfører denne dans. Dette er en ren dans form, der omfatter udtryk og tegnsprog.

Odissi
Denne dans hører til Odisha, den kystnære tilstand af østlige Indien. Odissi er en dans-drama stil udfører kunst, praktiseres traditionelt af kvinder til at udtrykke åndelig temaer og religiøse ideer. Dansen er ledsaget af musikere, hvori de fortælle mytiske historier, og dansere udfører iført symbolsk kostumer med rytmiske bevægelser, ansigtsudtryk og fagter.

Manipuri
Som navnet antyder, denne dans form er fra den nord-østlige indiske stat af Manipur. Denne dans form tager sin inspiration fra Raslila Radha-Krishna og skildrer sådanne love-inspirerede danse. Manipuri er udført i en gruppe og har en meget unik og speciel kostume kaldet Kumil, som er en smukt dekoreret nederdel i form af en tønde. Dette er en meget yndefuld dans, som majorly involverer bevægelser af overkroppen.

Mohiniyattam
Denne dans form af Kerala tager sit navn fra forførerske avatar af den hinduistiske gud Vishnu, Mohini, der lokkede de onde dæmoner for at hjælpe med gode veje tungere end dårlige. Mohiniyattam er en Signes stil dance, som er feminine karakter og omfatter delikat kropsbevægelser. Dette er en langsom solo danseforestilling af kvinder.

Så, det var de berømte traditionelle danse af Indien og en lille historie om deres oprindelse. Andre end disse, der er andre stammefolk og folkedanse for at markere betydningen af indisk kultur.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan køres et bryllup generalprøve - bryllup rehearsal guide